Traditional Romanian Outfit!

Hello,everyone!

Cum rezistati caldurii? De vreo cateva zile ,canicula a cam cuprins intreaga tara, chiar Europa si aerul a cam devenit irespirabil, insa , nu ma plang! Mi-am promis ca nu ma voi plange indiferent de cat de cald va fi..iar cum gandul ca in mai putin de o luna vom intra oficial in prima luna de toamna ma deprima ingrozitor I can only say….let`s melt away! 🙂

De data aceasta veti regasi in postare un outfit diferit pe care l-am purtat cu ocazia Zilei Universale a Iei pe care am serbat-o in 24 Iunie. Din motivele mentionate in postarea anterioara , nu am mai putut urca pe blog nimic in acea perioada , insa, desi a trecut ceva timp de atunci , nu as fi vrut sa nu impart cu voi pozele astea minunate!

Ziua Universala a Iei este un fenomen care a fost declansat in 2013 de comunitatea “La Blouse Roumaine” si care anul acesta a fost sarbatorit in o multitudine de orase din tara dar si din lume! Nu poate decat sa ma bucure enorm o astfel de initiativa, motiv pentru care am decis sa particip si eu anul acesta. Nu am vrut sa am o ie clasica/ banala,  am vrut sa ies din tipare asa ca am ales sa port o rochie de tip ie cu un imprimeu in roz si nuante de vernil cu franjuri la maneci si la gat. Ma simt norocoasa ca am gasit-o, si recunosc ca a fost extrem de admirata, iar acest fapt m-a facut sa ma simt minunat purtand-o.

M-am gandit atunci cand am achizitionat-o ca cel mai potrivit accesoriu ar fi o coronita din flori naturale. Nu sunt adepta florilor artficiale, nu imi plac, iar intr-un context de genul mi s-ar fi parut nepotrivite, asa ca am ales sa imi comand una de la o florareasa foarte talentata iar rezultatul a fost peste asteptari, coronita reprezentand punctul de atractie al tinutei.

Cu acel clutch inflorat si pantofii stilettos roz am adaugat tusa mea personala,iesind putin din zona de traditional in ideea de a imbina modernul  in outfit-ul  cu influente traditionale romanesti.

IA reprezinta o adevarata matrice culturala, un simbol al frumosului, al creativitatii si identitatii romanesti de care ma simt cu adevarat mandra, iar faptul ca am putut participa la un eveniment care celebreaza o mica parte din traditiile romanesti-portul popular, mi-a umplut sufletul de bucurie.

Evenimentul a avut loc la Cazino-ul din Constanta,o locatie de asemenea minunata si cu un real potential turistic, dar care, din ignoranta specifica acelora in masura sa schimbe ceva, a fost lasat intr-un grad deplorabil de degradare in care din pacate,zace de o buna perioada.

Well, that`s about it for today, enjoy the photos! 🙂

Nu uitati sa imi dati un like si pe Facebook aici

Instagram @ Lorena_s_grapcicov.

 'Traditional Romanian Outfit!' has no comments

Be the first to comment this post!

Would you like to share your thoughts?

Your email address will not be published.

Copyright © Lorena Grapcicov - thegreenbutterfly.ro    Powered by GREENIX