The vintage dress!The Vintage Dress!

De cativa ani remarc tot mai des o obsesie pentru tot ce inseamna vintage, de la imbracaminte pana la mobila , orice piesa care a fost pre-owned. Si eu am inceput sa am afinitate pentru aceasta latura , interesul meu fiind in mod special pentru piese de decor vintage dar si pentru haine, insa pentru vintage-ul acela cat mai autentic, cumparat de la pasionati in domeniu, lucruri cu adevarat vechi, care au cumva o poveste, nu acel asa- zis vintage care s-a dezvoltat in ultima perioada pe naivitatea oamenilor.

Imi amintesc achizitionarea unei oglinzi de la un batranel, in cadrul unui mic targ de vechituri de care am aflat spontan ca ar fi intr-o statiune din apropiere. Am decis sa merg sa vad despre ce este vorba , fiind foarte sceptica la ideea ca as putea gasi ceva autentic la un pret rezonabil . Ei bine, am gasit o oglinda din lemn incredibil de veche, atat de veche incat lemnul era afectat din cauza trecerii timpului, insa cu un farmec aparte si i-am aflat si o parte din poveste de la batranelul pasionat de vechituri. Am reusit chiar sa negociez pretul la unul de bun simt. E una dintre putinele piese vintage pe care le detin, insa o pretuiesc din suflet. Pentru cei care ma urmariti pe Instagram, probabil nu va este straina, a aparut in cateva poze.

Din pacate, insa,vad frecvent in online diverse conturi care pretind ca au haine vintage , cu vechime de cel putin 50 de ani, insa adesea nu sunt decat niste haine luate de prin second hand-uri vandute la preturi exorbitante. Eu chiar incurajez achizitionarea de hainute de prin SH-uri, nu am nicio problema cu asta. Cu putin noroc poti chiar sa gasesti comori , diverse piese de designer de exemplu, insa ma supara foarte tare persoanele care cumpara din SH-uri diverse lucruri platind sume modice de cativa lei, pe care mai apoi sa le vanda la preturi imense , pretinzand ca sunt vintage. Inaine de a va grabi sa aruncati sume mari in aceasta directie, incercati sa faceti un mic research inainte!

Anyway. Back to the dress I`m wearing. Well, nu este vreo piesa rara si nici extrem de veche, insa am achizitionat-o de la o fata pasionata de acest domeniu care pune suflet in ceea ce face! Voi insera la final contul acesteia de instagram, in caz ca si voi sunteti interesate! Rochia este una foarte ampla , de inspiratie 50`s in care am simtit nevoia sa ma invart pe cam toata durata sedintei foto, dupa cum puteti vedea si in poze! Atat modelul cat si materialul rochiei m-au cucerit iremediabil ! M -am simtit foarte feminina purtand-o, oricum eu mizez mai mereu pe feminitate in alegerea tinutelor , fiind zona mea preferata! Rochia a atras privirile multor trecatori in timpul sedintei si cat am mers imbracata in ea.. so, happy me!

Well, cred ca pozele vorbesc de la sine!

Daca si printre voi , cele care ma urmariti, exista pasionate de vintage, astept sa imi scrieti si mare atentie cand achizitionati ceva! Nu va lasati pacaliti! Daca este vorba doar de haine pre-owned la preturi rezonabile, perfect ok, insa daca se cer sume colosale pe asa-zise piese vintage a caror autenticitate nu poate fi confirmata in niciun fel, choose carefully!

That’s all!

Kisses!

L.

Dress by @haineaccesoriivintage on Instagram.

 

 

 


     'The vintage dress!' has no comments

Be the first to comment this post!

Would you like to share your thoughts?

Your email address will not be published.

Copyright © Lorena Grapcicov - thegreenbutterfly.ro    Powered by GREENIX